Bilutrustning och tillbehör  

Click here to edit subtitle

Nyheter om bilar

Byte av bilglas b�r utf�ras av ett proffs

Posted on April 14, 2013 at 12:30 AM

Bilglasen har flera olika funktioner och två av demär sikten samt säkerheten. Eftersom det är två av de viktigaste sakerna itrafiken så måste de hålla toppklass hela tiden. Vid slitage eller skada sompåverkar något av dessa två funktioner måste åtgärd ske snarast. När det gäller byte av bilglas bör det göras av en bilglasmästare som kan lämna garanti påsitt jobb. En bilglasmästare kan både göra små reparationer och byta ut helarutan vi behov.

Byte av bilglas
Varför ett byte av bilglas måste ske kan ha olika anledningar,det vanligaste är dock ett stenskott av större modell eller som tagit oturligt. En bilglasmästare har till uppgift att återställa vindrutan till detursprungliga skicket. Vid utfört jobb ska garanti kunna lämnas och det viktigagodkännanademärket vara på sin plats. Märket intygar att bilrutan håller deförordningar som fordras.

Stenskott
Ett stenskott är en av de vanligaste orsakerna tillatt byte av bilglas måste ske. Det är vid stenskott som är större än enfemkrona som hela glaset måste bytas ut men det finns även två andra faktorersom påverkar. Det ena är om stenskottet tar precis framför föraren och påverkarsikten och det andra är om det tar nära glasets kant. Vid alla dessa tre typerav stenskott sker ett helt byte av bilglas. Vid mindre stenskott som tar påandra ställen av bilglaset räcker det ofta med en mindre reparation. I väntanpå den avtalda tiden med bilglasmästaren kan skadan tejpas för att undvikaytterligare spridning.

Att hitta verkstad
För att hitta en verkstad och en bilglasmästare som utför ett byte av bilglas är den enklaste sökmetoden via internet. Det är inte ovanligt att man direkt hamnar på Bilglas.net som hjälper dig hitta bilglasmästare på ett enklare sätt, där behöver du bara fylla i vilken stad du bor i och vilken bilruta det gäller. Så dyker det upp företag som passar dig bäst.

 


Categories: Bilglas, Stenskott, Bilutrustning

Post a Comment

Oops!

Oops, you forgot something.

Oops!

The words you entered did not match the given text. Please try again.

0 Comments